Bookkeeping
quote

REQUEST
CALL BACK

FREE CASE EVALUATION

De ce sa investesti in Romania

De ce sa investesti in Romania

Updated on Sunday 17th April 2016

Romania este o tara frumoasa, bogata si cu un potential imens ce ramane pentru moment neexploatat. In prezent, Romania incurajeaza investitiile straine si a realizat demersuri pentru a incuraja prezenta investitorilor straini in tara.

Un loc excelent pentru investitii

Romania este membra a Uniunii Europene inca din anul 2007 si membra a NATO. Pozitia ei pe harta Europei este una strategica atat pentru transport si circulatie europeana, cat si pentru import si export. Deschiderea sa la Marea Neagra ofera un acces facil catre Orientul Mijlociu, iar pozitia sud-estica in Europa ofera o comunicare facila cu cele mai importante tari din Uniunea Europeana.

Romania se bucura de o multitudine de resurse naturale - zacamine bogate de gaze naturale, carbune, sare, petrol, cherestea si teren arabil.

O forta de munca valoroasa

Forta de munca din Romania este specializata si calificata, iar costurile de angajare sunt scazute in comparatie cu alte tari din Uniunea Europeana.

Numarul vorbitorilor de limba engleza este foarte ridicat, iar marea majoritate a populatiei cunoaste doua sau chiar trei limbi straine. Tinerii antreprenori care au urmat cursuri universitare in tara sau in strainatate aleg sa investeasca in Romania si sa deschida aici afaceri noi, creative si cu un urias potential pentru dezvoltare in viitor.

Olimpicii si sportivii Romaniei au devenit cunoscuti in intreaga lume si multe companii internationale recunosc potentialul tinerilor romani.

Diverse oportunitati pentru investitii

In prezent, unele sectoare se dovedesc a fi mult mai profitabile atat pentru investitorii straini, cat si pentru cei locali. Printre acestea putem aminti:

- industria;

- infrastructura;

- agricultura;

- educatia;

- tehnologia informatiei (IT);

- turismul.

Industria IT a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa in ultimii ani in Romania. Companiile telecom straine se lupta pentru un public receptiv si deschis la nou. Numarul abonatilor la telefonia mobila (care include si servicii de internet) este unul foarte ridicat in Romania, iar categoriile de varsta sunt foarte diversificate.

Turismul reprezinta si el un domeniu atractiv. Investitorii straini aleg sa se foloseasca de frumusetea Romaniei, de farmecul ei si de unele zone rurale unde s-au pastrat traditiile in timp. Pensiunile, hotelurile si restaurantele pot reprezenta investitii profitabile.

Pentru investitorul strain, Romania poate parea o destinatie exotica si inca riscanta. Insa potentialul tarii si frumusetea ei nu trec neobservate de ochii straini. Mari companii internationale au ales sa ramana in tara in ciuda dificultatilor economice din ultimii ani, iar frumusetea naturala si pe alocuri salbatica a tarii a cucerit personalitati ca Printul Charles.